27 august, 2010

"perfect"

-Trezeşte-te! Totul e atât de minunat
„Perfect” cum spun muritorii.
De lumină soarele e însetat
Şi-odată cu ploaia s-au înecat şi norii.

-Zâmbeşte! Dă viaţă ridurilor odihnite
Ridică-ţi ochii fără teamă-n sus,
Priveşte-ţi gândurile vechi, rănite,
Căci e momentul vorbelor ce nu s-au spus.

-Trăieşte! Viaţa e mult prea frumoasă
Ca să te-mpiedici de prima adiere;
De fapt, trebuie să guşti marea furioasă
Ca să-ţi placă gustul de miere.

23 august, 2010

NEWS: Iulia Gusatu si Silvan Stancel, invitatii mei de miercuri (25 august, ora 21) de "La Palat"

... am spus-o si cu siguranta am s-o mai spun: pentru mine muzica, printre multe altele, inseamna si prietenie. Tocmai de aceea ma straduiesc sa va prezint in concerte, prieteni, celebrii sau nu, spectaculosi, buni muzicieni, oameni alaturi de care ma simt foarte confortabil pe scena.

Sunt convins c-o sa v-amintiti cu bucurie, multa vreme dupa ce veti asculta vocea Iuliei Gusatu. Ca sa va faceti o idee va propun acest cintec al Iuliei.

Cu Silvan Stancel, prietenul despre care se spune ca este unul dintre cei mai talentati chitaristi de flamenco din tara, am cintat de citeva ori pe aceeasi scena, (chiar daca pare greu de crezut) fara vreo repetitie inainte. Asa se va-ntimpla si miercuri seara; Silvan vine din Alba Iulia direct "La Palat". Cum suna un cintec (mai mult sau mai putin) folk in sound-ul chitarii flamenco? ... Ascultati-l!

Le multumesc amindurora si impreuna v-asteptam cu mult drag!

18 august, 2010

Cum poti cistiga o invitatie pentru concertul de "La Palat"!

Vreau ca toti cei care-si doresc sa participe la evenimentul de miercuri 25 august de la Palatul Ghika sa fie acolo.

Daca locuiesti in Timisoara, Oradea, Satu-Mare, Botosani, etc. si nu te afli in Bucuresti atunci, va fi cam dificil; o sa ne vedem cu siguranta in orasul tau la un moment dat, ori cine stie pe unde!?

Insa daca pretul biletului de 10 roni este una din piedici, cred ca pot da o mina de ajutor. Cum? ... simplu; organizam un concurs in care trei participanti pot cistiga cite-o invitatie valabila pentru doua persoane.

Ce-ai de facut?... trebuie sa postezi pe blog-ul tau, site-ul tau, peretele contului tau de facebook, twiter, etc urmatorul text: “miercuri 25 august, particip la Concertul Ovidiu Scridon de la Palatul Ghika”. Trimite-mi linkul unde ai facut aceasta postare pe adresa ovidiu@ovidiuscridon.ro pina marti noaptea (24 august la ora 23:59:59) si esti inscris automat in acest concurs. In 25 august la prinz (12:00) are loc tragerea la sorti si afli daca ai cistigat invitatia. Te rog ca-n e-mail-ul pe care mi-l trimiti sa-mi lasi un numar de telefon ori o adresa de e-mail.
Sper ca nu-i foarte complicat!... astept cu interes!

12 august, 2010

...

Sunt obişnuit să descriu pe larg proiecte de marketing, analize de publicitate media, rapoarte şi planuri de vânzări despre care-aş putea vorbi fără să mă repet câteva zile bune, însă dacă mă-ntorc la omul Ovidiu Scridon în încercarea de-al descrie, simt un discomfort. Pe de-o parte pentru că în timp am descoperit fascinaţia celor care-i lasă pe alţii să vorbească despre ei, iar pe de alta, gândindu-mă că uneori, totuşi, modestia ţine de mediocritate, nu ştiu care parte din viaţa mea mă caracterizează cel mai bine.
Cu siguranţă prima tentaţie ar fi să spun ceva despre "românul din America", pentru că e cea mai spectaculoasa călătorie care simt că m-a schimbat profund, însă povestea am aşternut-o în ceea ce-o să apară sub numele de "Cum am descoperit America", şi nu vreau să dezvălui nimic din această carte. Mă gândesc uneori la alte momente din viaţa mea, cum ar fi studenţia, atunci când credeam cu toată convingerea că drumul meu o va lua prin muzică ori prin poezie, însă şi partea aceasta e undeva departe şi-n urma ei, nenumarate amintiri: tabere, festivale, concerte, baluri studenţeşti, cenacluri, concursuri, premii, un album de muzică folk, "Intr-o zi...", un volum de versuri, "Portretul unui gând", etc, etc, etc.
Despre origini chiar nu-mi vine să vorbesc acum pentru că nu-mi plac patetismele însă recunosc că mi-e dor deseori de liniştea din Ardeal, de colegii de liceu din Cluj, de anii petrecuţi în Regie şi-n Agronomie, de petrecerile date prin căminele de fete, ... şi-atât! ... în rest fac ceea ce-am făcut întotdeauna: ... mă străduiesc să mă bucur de fiecare clipă.