21 iulie, 2008

Tabara de folk, Vulcana.

Sfârşitul săptămânii trecute (18-20 iulie `08) l-am petrecut în judeţul Dâmboviţa, în tabăra de folk de la Vulcana. Alături de grupurile Karma, Sens Unic şi de Victor şi Viorica Mihalache, a fost o mare bucurie să cântăm pe prispa casei memoriale Gabriel Popescu, cel mai mare gravor din România (1866-1937).

Ce urmează? Galele Studenţeşti din Costineşti, Festivalul de folk din Suceava si foarte probabil Tabăra Naţională de Arte Preluca (judetul Maramures) ... acestea în viitorul apropiat.

2 comentarii:

Chistocel spunea...

Sa o tii tot asa Ovidiu, sa nu abandonezi nicodata chitara chiar daca va fi doar un hobby pt tine. Ai o voce deosebita, calda,suava, dulce, linistitoare iar versurile si acordurile sunt patrunzatoare...Bafta multa si poate o sa ajungi si prin inima Moldovei ...la Iasi

Teona Goreci spunea...

si poate tabara folk de la calafat :)

...

Sunt obişnuit să descriu pe larg proiecte de marketing, analize de publicitate media, rapoarte şi planuri de vânzări despre care-aş putea vorbi fără să mă repet câteva zile bune, însă dacă mă-ntorc la omul Ovidiu Scridon în încercarea de-al descrie, simt un discomfort. Pe de-o parte pentru că în timp am descoperit fascinaţia celor care-i lasă pe alţii să vorbească despre ei, iar pe de alta, gândindu-mă că uneori, totuşi, modestia ţine de mediocritate, nu ştiu care parte din viaţa mea mă caracterizează cel mai bine.
Cu siguranţă prima tentaţie ar fi să spun ceva despre "românul din America", pentru că e cea mai spectaculoasa călătorie care simt că m-a schimbat profund, însă povestea am aşternut-o în ceea ce-o să apară sub numele de "Cum am descoperit America", şi nu vreau să dezvălui nimic din această carte. Mă gândesc uneori la alte momente din viaţa mea, cum ar fi studenţia, atunci când credeam cu toată convingerea că drumul meu o va lua prin muzică ori prin poezie, însă şi partea aceasta e undeva departe şi-n urma ei, nenumarate amintiri: tabere, festivale, concerte, baluri studenţeşti, cenacluri, concursuri, premii, un album de muzică folk, "Intr-o zi...", un volum de versuri, "Portretul unui gând", etc, etc, etc.
Despre origini chiar nu-mi vine să vorbesc acum pentru că nu-mi plac patetismele însă recunosc că mi-e dor deseori de liniştea din Ardeal, de colegii de liceu din Cluj, de anii petrecuţi în Regie şi-n Agronomie, de petrecerile date prin căminele de fete, ... şi-atât! ... în rest fac ceea ce-am făcut întotdeauna: ... mă străduiesc să mă bucur de fiecare clipă.