18 iunie, 2008

"Expirat" - impresii de dupa

Concertul din Expirat mi-a lăsat un sentiment foarte plăcut. Cu siguranţă n-a fost cea mai reuşită cântare de-a mea, însă senzaţia care mă-ncearcă atunci când sunt pe scenă e greu de descris în cuvinte.
De ce? ... poate pentru că e locul în care m-am simţit întotdeauna "eu"; sau poate pentru că e modul cel mai confortabil de-a comunica; ori e posibil să-mi fie dor de trairile, încărcătura şi energia pe care le-am simţit mereu acolo, in fata publicului, ... pe scenă.
Probabil mă simt foarte încurajat de ceea ce citesc pe net, de comentariile unora care mi-au ascultat muzica, de satisfacţia ce mă-ncearcă atunci când descopăr că sunt persoane care se regăsesc în emoţiile pe care le-am simţit eu atunci când am compus "mi-e dor...", "într-o zi", ori cine ştie ce altă piesă?
De aceea cred că e necesar să încerc să mă ocup serios de muzică, de aceea simt că în aceşti aproape 10 ani de pauză am acumulat suficiente trăiri pentru piesele pe care urmează să le scriu, dar mai ales pentru concertele pe care abia aştept să le susţin.
Aşadar, pe curând!

14 comentarii:

cri spunea...

concerte la care noi abia asteptam sa venim :)

Ovidiu SCRIDON spunea...

Uauu, ... e impresionant comentariul de pe blogul tau cri;
imi permit sa directionez "cititorii mei" spre acesta: http://crisu.weblog.ro/2008-06-18/409783/Concert-Ovidiu-Scridon-in-Expirat-%E2%80%93-a-trecut%2C-dar-z%C3%AEmbesc-%3A%29.html
... cu multumirile de rigoare.

cri spunea...

eu mulţumesc pentru "poezia pe chitară" cu care avem plăcerea să ne răsfăţăm sufletele şi visele

Ovidiu SCRIDON spunea...

my pleasure

Anonim spunea...

a fost intr-adevar un concert aparte. Felicitari!

dt

office spunea...

Vreau sa-ti fac o propunere pentru un spectacol intr-o locatie extrem de selecta. Cum dau de tine?

Ovidiu SCRIDON spunea...

ovidiuscridon@yahoo.com e una din variante.

Anonim spunea...

Din pacate eu nu am ajuns la concert, dar am avut privilegiul sa-ti savurez muzica...tu - in pat, cantandu-mi la chitara..eu - in fotoliu, mancandu-ti aproape toate bomboanele de ciocolata...
La mai mare, Ovidiu!
E usor sa ma identifici..

Roxana, Iasi spunea...

felicitari pentru succesele muzicale...

Anonim spunea...

buna,
A fost extraordinar concertul pe care l-ai sustinut in Expirat!
Iti multumesc inca o data pt Cd si iti urez mult succes in continuare !
cu mult drag,
Ionela

Alina Manole spunea...

Ovidiu, stiu ce inseamna sa stai 10 ani departe de o parte din sufletul tau. Felicitari pentru revenire! Ne mai vedem!

Ovidiu SCRIDON spunea...

... multumesc Alina;
Bafta si pe curind!

ionela spunea...

imi aduc aminte cu foarte mare placere de acea seara..pana atunci eu doar ti-am ascultat muzica..nu stiam cu arati..nu stiam nimic despre tine..stiam doar numele..si emotiile care ma cuprindeau cand ascultam melodiile.. a fost ceva minunat.. la urmatorul concert voi ocupa din nou primul rand.. mult succes si fericire !

Ovidiu SCRIDON spunea...

Si pentru mine a fost o seara aparte, Ionela.
... sper sa-mi faci placerea sa fi prezenta si la celelalte concerte din aceasta toamna, ce se anunta plina de evenimente.
Cum poti afla despre ele? accesind http://www.ovidiuscridon.ro/news_ovidiu_scridon.php
Pe curind.

...

Sunt obişnuit să descriu pe larg proiecte de marketing, analize de publicitate media, rapoarte şi planuri de vânzări despre care-aş putea vorbi fără să mă repet câteva zile bune, însă dacă mă-ntorc la omul Ovidiu Scridon în încercarea de-al descrie, simt un discomfort. Pe de-o parte pentru că în timp am descoperit fascinaţia celor care-i lasă pe alţii să vorbească despre ei, iar pe de alta, gândindu-mă că uneori, totuşi, modestia ţine de mediocritate, nu ştiu care parte din viaţa mea mă caracterizează cel mai bine.
Cu siguranţă prima tentaţie ar fi să spun ceva despre "românul din America", pentru că e cea mai spectaculoasa călătorie care simt că m-a schimbat profund, însă povestea am aşternut-o în ceea ce-o să apară sub numele de "Cum am descoperit America", şi nu vreau să dezvălui nimic din această carte. Mă gândesc uneori la alte momente din viaţa mea, cum ar fi studenţia, atunci când credeam cu toată convingerea că drumul meu o va lua prin muzică ori prin poezie, însă şi partea aceasta e undeva departe şi-n urma ei, nenumarate amintiri: tabere, festivale, concerte, baluri studenţeşti, cenacluri, concursuri, premii, un album de muzică folk, "Intr-o zi...", un volum de versuri, "Portretul unui gând", etc, etc, etc.
Despre origini chiar nu-mi vine să vorbesc acum pentru că nu-mi plac patetismele însă recunosc că mi-e dor deseori de liniştea din Ardeal, de colegii de liceu din Cluj, de anii petrecuţi în Regie şi-n Agronomie, de petrecerile date prin căminele de fete, ... şi-atât! ... în rest fac ceea ce-am făcut întotdeauna: ... mă străduiesc să mă bucur de fiecare clipă.